Stress & Burn-out traject

Total Fitness Care helpt mensen die last hebben van stress- en burn-out klachten, als ook preventie coaching. Dit is voor mensen die meer vitaliteit willen, niet kunnen stoppen met piekeren, beter in hun vel willen zitten of coaching nodig hebben omdat ze even vast zitten en een helpende hand nodig hebben om tot de volgende stap over te gaan. Met dit traject werk je aan de fysieke en mentale weerbaarheid.

Het Stress & Burn-out traject is een intensieve en actieve vorm van coaching gericht op spoedig en verantwoord omgaan met stress en werkdruk waarin bewegen voorop staat. Het biedt inzicht in wat negatieve stress veroorzaakt en leert je vaardigheden om hier beter mee om te gaan. Hiermee voorkomen we dat stress langer aanhoudt en overgaat in overspannenheid of een burn-out.

De coaching

 

M  vermindert stress
M  voorkomt verzuim
M  voorkomt burn-out

Daarnaast versterkt het preventief de stressbestendigheid van mensen zonder spanningsklachten.

Hieruit volgen twee manieren om je te helpen beter om te gaan met stress, namelijk het aanpassen van je omgeving (werk en privé) én het aanleren van vaardigheden om de ervaren stress te verlagen door de belastbaarheid te vergroten. 

 

Het bewegen

 

Helpt je contact te maken met je ademhaling, je spieren en je fysieke grenzen. Door te bewegen onder professionele begeleiding leer je aan te voelen wanneer het lichaam een fysieke grens heeft bereikt. Door te bewegen neemt je lichaam het over van het hoofd, je doorbreekt de gedachtestroom en denkpatronen waardoor er ruimte is voor ontspanning, het geeft je een fitter en vitaler gevoel. Dit zorgt weer van een toename in mentale en fysieke energie. Door actief bezig te zijn leert het lichaam de hoge hartslag en ademhaling te gebruiken waarvoor het bedoeld is. Naast inspanning is het ook belangrijk dat het lichaam leert wat ontspanning is, zodat er geleidelijk aan weer een balans ontstaat. Het bewegen beïnvloedt je hele chemiefabriek. Daarom heeft bewegen een positief effect op negatieve gevoelens en emoties.